Перфектната козина. С какво да започнем?

Какво обединява грумърите и ветеринарните лекари и защо е необходимо да работят заедно? Отговорите на тези въпроси получихме по време на семинара, проведен заедно с д-р Моника Стефанова от клиника Лозенец Вет и Ана Яневска, грумър.

Източник: HAPPY PET NET

Ентусиасти и професионалисти в областта на грижата за домашни любимци се събраха на нашето дългоочаквано събитие, посветено на подобряването на уменията и знанията. Д-р Моника Стефанова разказа за най-често срещаните дерматологични проблеми при домашните любимци, с които се сблъсква всеки ден и сподели основни съвети за предотвратяването им.

Тя се фокусира върху различни проблеми като алергии, кожни инфекции и паразити. Предостави ценни насоки за разпознаване на ранните признаци на дерматологични проблеми и показа снимков материал, чрез който онагледи проблемите. Повечето от дерматологичните проблеми при любимците са в следствие на неправилно сушене и разресване в домашни условия.

С изящество и опитност грумър Ана Яневска показа правилните техники и най-добрите практики за разресване на козината на домашните любимци. Участниците с интерес си водеха записки, докато тя демонстрираше правилните движения, подходящите инструменти.

Поговорихме и за различните типове козина. От дългокосмести до късокосмести домашни любимци, демонстрацията обхвана целия спектър.