Куче, козина и страх

Ветеринарна дерматология

Куче, козина и страх

Нашата клиника акцентира върху дерматологията. Имаме голям опит и можем да се похвалим със стотици излекувани и поддържани в здрава кожа пациенти през годините.

Нашата клиника акцентира върху дерматологията. Имаме голям опит и можем да се похвалим със стотици излекувани и поддържани в здрава кожа пациенти през годините. Някои от най-често срещаните проблеми, с които се сблъскваме като ветеринарни дерматолози, включват:

Алергии: Животните могат да имат алергични реакции на храни, насекоми, растения и други външни дразнители.

Инфекции: Кожните инфекции могат да бъдат причинени от бактерии, гъбички или вируси, да доведат до редица нежелателни симптоми като сърбежи, обриви, екземи, рани и т.н.

Паразити: Различни видове външни и вътрешни паразити, като бълхи и кърлежи, могат да причинят кожни проблеми и раздразнения. За съжаление, понякога кожните проблеми се оказват и форма на рак.

Вътрешни болести: Кожата е най-трудния за диагностициране орган, тъй като може да проявява заболявания на други, вътрешни органи.

Вродени болести: Някои породи кучета и котки могат да имат наследствени кожни болести, често това са атопични дерматити, ихтиоза, алопеция и т.н.